Красива история ме докара в България и ми хареса, и затова

...
Красива история ме докара в България и ми хареса, и затова
Коментари Харесай

Карлос Мена: Красива история ме докара в България и ми хареса

Красива история ме докара в България и ми хареса, и по тази причина съм още тук “. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “  Карлос Мена – създател и изпълнителен шеф на " Национални Архиви “. " През годините минах през разнообразни страни и дойдох в България с моята брачна половинка, с която се срещнах в Русия – тя учеше биология, а аз стопанска система. Решихме да се установим в България. 

През 90-те години в България е много мъчно да правиш бизнес ", показа Карлос Мена.

" Да имаш куража да правиш нещо през тези времена, които припомнят за " Имало едно време в Америка “ на Серджо Леоне, е много мъчно. Доста хора се пробваха да създадат нещо, което е похвално – едни съумяха, други не. В последна сметка страната минава в различен строй. Но от това се учиш – от позитивните неща, както и от грешките ", добави Мена.

Идеята за основаването на " Национални Архиви “ идва откакто вижда по какъв начин архивни  документи се съхраняват по тавани и хранилища, и в това вижда казусът и опцията. " Когато започваш нещо, би трябвало да проучиш какво да правиш. Започнах да изучавам какво е архивиране на документи, компаниите, които го вършат, правната позиция, финансовия запас, човешкия запас, софтуера.И когато сумираш всичко това, теглиш чертата: плюсове и минуси, и решаваш дали да го правиш това. И когато го правиш, би трябвало да се раздадеш на 100% “, описа Карлос Мена.

Елена Мена – маркетинг управител в " Национални Архиви “ и щерка на Карлос Мена показа своя път към поста си в компанията. " Преди да стартира в компанията аз също съм предходна през огромна компания, също и стартъпи, с цел да мога да се срещна какви са потребностите, каква е динамичността, по какъв начин се развиват процесите ", сподели тя.

" Сега има доста български, само че и чуждестранни  компании, които идват в България да влагат. Това значи, че има успокоение тук, с цел да правиш бизнес. В момента нишите се попълнят, само че има още благоприятни условия за хора, които желаят да вършат действителен бизнес, “ описа още Карлос Мена.

В момента компанията има  250 клиенти от най-различни стопански браншове, които не се занимават сами с архивиране и запазване, а се доверяват на експерти, като " Национални Архиви “: " Ние оказваме помощ на фирмите и усъвършенстваме тези разноски. С тази организация те имат незабавен достъп до желаната от тях информация когато им потрябва. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР